SEIKO Kinetic ska783p1

SEIKO Kinetic SKA783P1

ÁR:
129 000 Ft
MEGRENDELEM
KÉSZLETEN VAN (Westend, Árkád, Béke tér)
*Ingyenes házhozszállítás (szállítási idő 1-2 munkanap)
Kód
SKA783P1
Egyéb megnevezés
SKA783
Márka
Nem
Férfi Karóra
Szerkezet
6 köves Japán Kinetic szerkezet (Seiko Cal.:5M82)
Szerkezet pontossága
Maximális eltérés havi +15/-15 másodperc
*a valódi pontosság jellemzően jóval a megadott szélsőértékeken belül szokott lenni
Típus
Analóg
Üveg
Hardlex
Szíj anyaga
Nemesacél
Szíj típusa
Szemekből álló
Csatzár típusa
Kétrészes békazár nyomógombbal
Szíj színe
Ezüst
Tok anyaga
Nemesacél
Tok színe
Ezüst
Lünetta/Ráma színe
Sötétkék
Számlap színe
Sötétkék
Vízállóság
100M
Tok átmérő (gombok nélkül)
42.6 mm
Tok magasság
49.5 mm
Tok vastagság
11.3 mm
Szíj szélesség
22 mm
Maximális belső kerület (becsatolt állapotban)
21.5 cm
Minimális belső kerület
12.8 cm
Kivehető szemek száma
8 db
Kivehető szemek átlagos mérete
1.1 cm
Finom beállítási lehetőségek száma
1 db
Finom beállítási egység hossza
3.0 mm
Súly
148 g
Funkciók
Dátum, Üveg hátlap, Menetes hátlap, Sötétben foszforeszkáló indexek, Sötétben foszforeszkáló mutatók
Garancia
24 hónap (Magyarországi szervízháttérrel)
Érdeklődés
06 30 525 1138 (Westend)
06 30 177 4750 (Árkád)
*Áraink bruttó árak, már tartalmazzák a 27% áfát
*A honlapon lévő készletinformáció percrekész
Hasonló órák:

Amit tudni kell a SEIKO SKA783P1 férfi karóráról

Egy Seiko Kinetic karóra tökéletes átmenetet képez a mechanikus és az elemes szerkezetek végeláthatatlan vitái között. Ha úgy tetszik, a Seiko megalkotta a tökéletes hybrid karórát. Ötvözi a különböző werkek pozitív tulajdonságait, egy modellbe sűrítve azt. A Kinetic óra elemről, pontosabban egy akkumulátorról működik, ellenben az abba tárolt energiát ugyanúgy, mint az automata óráknál, a kezünk lóbálásával tudjuk tölteni. Tehát ha megnézünk egy üveg hátlapos Kinetic modellt, láthatjuk, hogy ugyanúgy ott forog a rotor a hátlap mögött, viszont nincs hajszálrugó és nincs billegő, mert az óra a mozgási energiát egy akkumulátorba tölti. Ez azért jó, mert az óránk működtetését mi magunk végezzük, mintha automata lenne, viszont kiküszöbölve annak pontatlanságát. A Seiko Kinetic modellek kvarcórák pontosságával ketyegnek, mégsem kell őket 2 évente elemcserére vinni. A bennük lévő akkumulátor úgy, mint egy laptop vagy egy mobil akksi hosszú-hosszú évek múltán öregszik el, cseréjükre csak 10-15 év után van csak szükség. Ezek az akkumulátorok maximális töltöttségen akár több hónapot is tudják működtetni a szerkezetet anélkül, hogy használnánk az órát.

Ugyanilyen technológiával készült a sötétkék számlapos, acél szíjas Seiko Kinetic SKA783P1 is. A letisztult elegancia jeles képviselője, mivel az óra szemből a mattra csiszolt felületeit mutatja, míg az oldala már fényesre polírozott. 42.5 mm-es átmérőjével és 11.2 mm-es vastagságával egy teljesen közepes méretű férfi órának felel meg. A tökfülek közötti távolság 22 mm, ide csatlakozik be a hajtogatott szemekből álló rozsdamentes acél szíja. Bekapcsolása nyomógombos, kétrészes békacsattal oldható meg, szemek kivétele nélkül a maximális belső kerülete 21.5 cm lehet. A sötétkék számlaphoz tökéletesen passzol az ezüst színű mutató és a rakott index készlet, amik sötétben fluoreszkáló bevonatot is kaptak.

Az SKA783P1 menetes üveg hátlappal felszerelt, vízállósága 100 m. Ez azt jelenti, hogy az órával zuhanyzás vagy akár az úszás is megengedett, viszont a tengervízben való fürdés után ajánlatos csapvízzel lemosni. Fontos megemlíteni, hogy a szauna használata mindenképp kerülendő a viselése közben, mivel a nagy meleg hatására a fém alkatrészek tágulnak, így az a szerkezet meghibásodását okozhatja. Az óra számlapját a Seiko által kifejlesztett Hardlex kristályüveg védi az esetleges sérülésektől.

A Seiko Kinetic SKA783P1 a járástartalék, azaz az akkumulátor töltöttségének kijelzésére is képes. Ehhez a korona feletti, 2-es index mellett látható gombot kell megnyomni. A töltöttség ellenőrzéséhez a gombot akkor ajánlatos megnyomni, amikor a másodpercmutató a 12-es indexre ugrik. Ekkor a mutatónk gyorsan előre fog “szaladni”, ezzel mutatva nekünk az akkumulátor jelenlegi állapotát. Ha a 12-es indexről a mutató egészen a 6-os indexig lemegy, az azt jelenti, hogy maximális a töltöttség. Értelemszerűen ha csak a 3-as indexig, akkor pedig 50%-on áll az akkumulátor. A másodpercmutató egészen addig ott fog állni az adott indexen, amíg utol nem éri magát az idő és onnan ketyeg tovább.

A Seiko Kinetic technológiája azoknak tökéletes, akik szeretik a mechanikus szerkezetek működési világát, mégis fontos számukra, hogy az óra amit viselnek, másodperc pontos legyen.

Az órára 24 hónap hivatalos garancia vonatkozik. Az órát az eredeti, SEIKO gyári csomagolásával adjuk. További információért bátran keress minket a 06 30 177 4750-es (árkádi) vagy a 06 30 525 1138-as (westendi) telefonszámon.
A SEIKO márkáról bővebben itt olvashatsz.

A SEIKO SKA783P1 karóra funkciói

SEIKO Kinetic SKA783P1 karóra funkcióit tartalmazó ábra ©tutuora.hu Korona Jobb felső gomb SEIKO Másodperc mutató Percmutató Óramutató ; Dátum SKA783P1 - ©tutuora.hu