SEIKO Kinetic ska791p1

SEIKO Kinetic SKA791P1

ÁR:
120 000 Ft
MEGRENDELEM
KÉSZLETEN VAN (Westend, Árkád, Béke tér)
*Ingyenes házhozszállítás (szállítási idő 1-2 munkanap)
Kód
SKA791P1
Egyéb megnevezés
SKA791
Márka
Nem
Férfi Karóra
Szerkezet
6 köves Japán Kinetic szerkezet (Seiko Cal.:5M82)
Szerkezet pontossága
Maximális eltérés havi +15/-15 másodperc
*a valódi pontosság jellemzően jóval a megadott szélsőértékeken belül szokott lenni
Típus
Analóg
Üveg
Hardlex
Szíj anyaga
Valódi bőr
Csatzár típusa
Tüskezár
Szíj színe
Sötétbarna
Tok anyaga
Nemesacél
Tok színe
Ezüst
Lünetta/Ráma színe
Fekete
Számlap színe
Zöld
Vízállóság
100M
Tok átmérő (gombok nélkül)
42.5 mm
Tok magasság
49.5 mm
Tok vastagság
11.2 mm
Szíj szélesség
22 mm
Maximális belső kerület (becsatolt állapotban)
22.5 cm
Minimális belső kerület
17 cm
Súly
75 g
Funkciók
Dátum, Üveg hátlap, Menetes hátlap, Sötétben foszforeszkáló indexek, Sötétben foszforeszkáló mutatók
Garancia
24 hónap (Magyarországi szervízháttérrel)
Érdeklődés
06 30 525 1138 (Westend)
06 30 177 4750 (Árkád)
*Áraink bruttó árak, már tartalmazzák a 27% áfát
*A honlapon lévő készletinformáció percrekész
Hasonló órák:

Amit tudni kell a SEIKO SKA791P1 férfi karóráról

Egy Seiko Kinetic karóra tökéletes átmenetet képez a mechanikus és az elemes szerkezetek végeláthatatlan vitái között. Ha úgy tetszik, a Seiko megalkotta a tökéletes hybrid karórát. Ötvözi a különböző werkek pozitív tulajdonságait, egy modellbe sűrítve azt. A Kinetic óra elemről, pontosabban egy akkumulátorról működik, ellenben az abba tárolt energiát ugyanúgy, mint az automata óráknál, a kezünk lóbálásával tudjuk tölteni. Tehát ha megnézünk egy üveg hátlapos Kinetic modellt, láthatjuk, hogy ugyanúgy ott forog a rotor a hátlap mögött, viszont nincs hajszálrugó és nincs billegő, mert az óra a mozgási energiát egy akkumulátorba tölti. Ez azért jó, mert az óránk működtetését mi magunk végezzük, mintha automata lenne, viszont kiküszöbölve annak pontatlanságát. A Seiko Kinetic modellek kvarcórák pontosságával ketyegnek, mégsem kell őket 2 évente elemcserére vinni. A bennük lévő akkumulátor úgy, mint egy laptop vagy egy mobil akksi hosszú-hosszú évek múltán öregszik el, cseréjükre csak 10-15 év után van csak szükség. Ezek az akkumulátorok maximális töltöttségen akár több hónapot is tudják működtetni a szerkezetet anélkül, hogy használnánk az órát.

Ugyanilyen technológiával készült a zöld számlapos, sötétbarna bőrszíjas Seiko Kinetic SKA791P1 is. A letisztult elegancia jeles képviselője, mivel az óra szemből a mattra csiszolt felületeit mutatja, míg az oldala már fényesre polírozott. 42.5 mm-es átmérőjével és 11.2 mm-es vastagságával egy teljesen közepes méretű férfi órának felel meg. A tökfülek közötti távolság 22 mm, ide csatlakozik be sötétbarna színű és fehér varrással ellátott valódi bőrből készült szíja. Bekapcsolása hagyományos acél tüskecsattal oldható meg, az utolsó lyukba csatolva a maximális belső kerülete 22.5 cm lehet. A fekete és sötétzöld ombrés számlap vígan játszadozik egymással attól függően, hogy az óra milyen megvilágítást kap. Ehhez tökéletesen passzol az arany színű mutató és a rakott index készlet, amik sötétben fluoreszkáló bevonatot is kaptak.

Az SKA791P1 menetes üveg hátlappal felszerelt, vízállósága 100 m. Ez azt jelenti, hogy az órával akár egy könnyed úszás, fürdés, zuhanyzás is megengedett, viszont a bőrszíj tartós védelme érdekében, ezt célszerű mellőzni. A számlapot a Seiko által kifejlesztett Hardlex kristályüveg védi az esetleges sérülésektől.

A Seiko Kinetic SKA791P1 a járástartalék, azaz az akkumulátor töltöttségének kijelzésére is képes. Ehhez a korona feletti, 2-es index mellett látható gombot kell megnyomni. A töltöttség ellenőrzéséhez a gombot akkor ajánlatos megnyomni, amikor a másodpercmutató a 12-es indexre ugrik. Ekkor a mutatónk gyorsan előre fog “szaladni”, ezzel mutatva nekünk az akkumulátor jelenlegi állapotát. Ha a 12-es indexről a mutató egészen a 6-os indexig lemegy, az azt jelenti, hogy maximális a töltöttség. Értelemszerűen ha csak a 3-as indexig, akkor pedig 50%-on áll az akkumulátor. A másodpercmutató egészen addig ott fog állni az adott indexen, amíg utol nem éri magát az idő és onnan ketyeg tovább.

A Seiko Kinetic technológiája azoknak tökéletes, akik szeretik a mechanikus szerkezetek működési világát, mégis fontos számukra, hogy az óra amit viselnek, másodperc pontos legyen.

Az órára 24 hónap hivatalos garancia vonatkozik. Az órát az eredeti, SEIKO gyári csomagolásával adjuk. További információért bátran keress minket a 06 30 177 4750-es (árkádi) vagy a 06 30 525 1138-as (westendi) telefonszámon.
A SEIKO márkáról bővebben itt olvashatsz.

A SEIKO SKA791P1 karóra funkciói

SEIKO Kinetic SKA791P1 karóra funkcióit tartalmazó ábra ©tutuora.hu Korona Jobb felső gomb SEIKO Másodperc mutató Percmutató Óramutató ; Dátum SKA791P1 - ©tutuora.hu

Saját készítésű képeink a SEIKO SKA791P1 karóráról

 SEIKO Kinetic SKA791P1  karóra

 SEIKO Kinetic SKA791P1  karóra

 SEIKO Kinetic SKA791P1  karóra

 SEIKO Kinetic SKA791P1  karóra