WESTEND City Center Aluljárószint ÁRKÁD Budapest 1. emelet
Westend: 06 30 525 1138 Árkád: 06 30 177 4750
SEIKO Prospex LX Spring Drive GMT snr033j1

SEIKO Prospex LX Spring Drive GMT SNR033J1

ÁR:
1 820 000 Ft
MEGRENDELEM
KÉSZLETEN VAN (Árkád)
*Ingyenes házhozszállítás (szállítási idő 1-3 munkanap)
*Árkád budapesti üzletünkben megtekinthető és azonnal átvehető
Kód
SNR033J1
Egyéb megnevezés
SNR033
Márka
Család
Nem
Férfi
Szerkezet
Kézzel is felhúzható, másodperc stoppos 30 köves Japán Automata szerkezet 72 óra járástartalékkal (Seiko Cal.:5R66 Spring Drive)
Szerkezet pontossága
Maximális eltérés napi +1/-1 másodperc
*a valódi pontosság jellemzően jóval a megadott szélsőértékeken belül szokott lenni
Típus
Analóg
Üveg
Zafír
Szíj anyaga
Titánium
Szíj színe
Ezüst
Tok anyaga
Titánium
Tok színe
Ezüst
Számlap színe
Fekete
Vízállóság
100M
Tok átmérő (gombok nélkül)
44.8 mm
Tok magasság
50.4 mm
Tok vastagság
15 mm
Szíj szélesség
22 mm
Maximális belső kerület (becsatolt állapotban)
23.5 cm
Súly
146 g
Funkciók
Dátum, Világidő, Forgatható lünetta, Koronazár, Menetes hátlap, Tükröződésmentes bevonat, Sötétben foszforeszkáló indexek, Sötétben foszforeszkáló mutatók
Garancia
24 hónap (Magyarországi szervízháttérrel)
Érdeklődés
06 30 177 4750 (Árkád)
*Áraink bruttó árak, már tartalmazzák a 27% áfát
*A honlapon lévő készletinformáció percrekész
Hasonló órák:

Amit tudni kell a SEIKO SNR033J1 karóráról

A Seiko SNR033J1 a Prospex LX család GMT-s tagja. Kézbe fogva az órát azonnal érzékeljük a magas intenzitású titán és a legendás Zaratsu polírozási technika használatát. Már-már olyan érzés, mintha egy Grand Seiko lenne a kezünkben. És mi az ami közelebb hozza őket a Grand Seiko-hoz egy MarineMaster-hez képest? A Prospex LX megkapta a Seiko díjnyertes Spring Drive szerkezetét, mellyel eddig kizárólag csak a Grand Seiko-kat szerelték fel.

De miért pont LX? Ez a Lux szó rövidítése, ami latinul fényt jelent. Állítólag a polírozás oldalán megcsillanó fény ihlette a készítőket az elnevezésre. A Prospex LX család három különböző féle modellből áll össze, amit három fő természeti elem mintájára hoztak létre. A föld elem órája a GMT-s modell, a levegő elem órája az iránytűs, és a búvár modell testesíti meg a víz motívumát. A 3 modell mindegyike 2 különböző változatban készült, feketített és sima titán tokkal.

Mi is az a Spring Drive? Az órának ugyanúgy mechanikus lelke van. A működéséhez szükséges energiát 100%-ban a főrugó adja (innen a neve is), viszont a pontosság és általában a járás szabályozását már nem a billegőre bízták a tervezők, mint a klasszikus mechanikus órákban. Segítségül hívták az elektronika adta lehetőségeket, és egy quartz oszcillátor segítségével egy elektromágnesen keresztül a lehető legpontosabban szabályozzák a rugó által leadott energiát. Mivel a járást egyedülálló módon nem egy billegő, hanem egy elektromágneses fékezés szabályozza, ezért a Spring Drive az egyetlen olyan szerkezet, ahol a másodperc mutató teljesen folyamatosan, kisimítva úszik körbe a számlapon. Az SNR033J1-be egy 30 köves, 5R66 típusú Spring Drive szerkezet került. Ennek 72 óra, azaz három nap a járás tartaléka. A szerkezet megengedett eltérése havi szinten +/-15 másodperc, szemben a mechanikus órák átlagos +-30 másodperces napi(!) eltérésével.

Na, de nézzük meg kívülről is! Az SNR033J1 tokja és csatja magas intenzitású titánból készült. Ez az anyag hétszer keményebb a Vickers skála szerint, mint a rozsdamentes acél. A súlya viszont kb. feleannyi. És még így is 146 grammot nyom ez a modell, szemek kivétele nélkül. A tok átmérője masszív, tekintélyt parancsoló 44,8mm-es, a tokfülek közötti magasság több, mint 50mm, míg az óratok vastagsága 15mm. Csak úgy vonzza a kíváncsi szemeket. Az üvege zafír kristály, a mindkét irányba forgatható ráma pedig karcálló kerámiából készült. A titán szíj szélessége 22mm. A zár háromrészes, nyomógombos biztonsági csat. Az SNR033J1 egy 100 méterig, azaz 10 Bar/ATM nyomásig vízálló óra. A koronája ebből kifolyólag menetes kialakítású. Valamint, amit mindenképpen preferálunk egy nagy méretű és vastagságú óránál, hogy az a 4-es index mellé került elhelyezésre. Így még úgy sem nyomja a kézfejet, hogy nem tettek hozzá koronavédő füleket.
 

És mit látunk az SNR033J1  számlapján? Letisztultságot. Nincsenek felesleges mutatók, csak amire igazán szükségünk van. Mik ezek? Szálcsiszolt, acélból készült óra, perc és másodperc mutatók, valamint a pirosra festett GMT mutató. Mind a négy LumiBrite bevonattal ellátva, hogy a legsötétebb éjszakákon is könnyen olvasható legyen a pontos idő. Ezek a bevonatok több óra hosszán keresztül is képesek világítani teljes sötétségben. Megtalálható még a járástartalék kijelzője, amit a 7-es és 9-es indexek közé tettek. Ezen pontosan nyomon tudjuk követni, hogy az óránk hány óráig fog még működni mozgatás nélkül. Találunk még a 3-as index helyén egy dátum ablakot is. A számlap precíz megmunkálásról árulkodik, mélyen barázdált és jól strukturált. A rakott indexek ugyanúgy LumiBrite bevonatot kaptak. Nagyon jól mutat az emelkedő másodperc beosztás sáv is a számlap szélén. Így azt a hatást éri el, mintha az egész óra lapja egy domborzati térkép lenne. Egyszerűen gyönyörű!

A Seiko Prospex LX egy hatalmas űrt hivatott betölteni. Átmenetet képez a középkategóriás Seiko modellek, valamint a Marinemaster és a luxuskategóriás Grand Seiko-k között. Kellett egy jó alternatíva, amit ezzel a modell családdal tökéletesen vitt véghez a Seiko. Igen, a japánokban sosem tudunk csalódni, mindig sikerül valami újat mutatniuk amitől eláll az ember lélegzete. És bár a közel 2 milliós ára miatt nem mondhatjuk olcsónak, mi mégis azt állítjuk, hogy ez a sorozat hatványozottan megér minden egyes forintot.

Az órára 24 hónap hivatalos garancia vonatkozik. Az órát az eredeti, SEIKO gyári csomagolásával adjuk. További információért bátran keress minket a 06 30 177 4750-es (árkádi) telefonszámon.
A SEIKO márkáról bővebben itt olvashatsz.
Az automata és mechanikus órákról bővebben itt lehet olvasni.
A Seiko Prospex órákról bővebb információ ezen az oldalon található.

A SEIKO SNR033J1 karóra funkciói

SEIKO Prospex LX Spring Drive GMT SNR033J1 karóra funkcióit tartalmazó ábra ©tutuora.hu Menetes korona SEIKO Másodperc mutató Percmutató Óramutató GMT mutató ; Dátum SNR033J1 - ©tutuora.hu

Saját készítésű képeink a SEIKO SNR033J1 karóráról

 SEIKO Prospex LX Spring Drive GMT SNR033J1  karóra

 SEIKO Prospex LX Spring Drive GMT SNR033J1  karóra

 SEIKO Prospex LX Spring Drive GMT SNR033J1  karóra

 SEIKO Prospex LX Spring Drive GMT SNR033J1  karóra

 SEIKO Prospex LX Spring Drive GMT SNR033J1  karóra

 SEIKO Prospex LX Spring Drive GMT SNR033J1  karóra

 SEIKO Prospex LX Spring Drive GMT SNR033J1  karóra

 SEIKO Prospex LX Spring Drive GMT SNR033J1  karóra

 SEIKO Prospex LX Spring Drive GMT SNR033J1  karóra

 SEIKO Prospex LX Spring Drive GMT SNR033J1  karóra