WESTEND City Center Aluljárószint ÁRKÁD Budapest 1. emelet
Westend: 06 30 525 1138 Árkád: 06 30 177 4750
SEIKO Prospex Solar Chronograph ssc081p1

SEIKO Prospex Solar Chronograph SSC081P1

ÁR:
122 000 Ft
JELENLEG NINCS KÉSZLETEN
Kód
SSC081P1
Egyéb megnevezés
SSC081
Márka
Család
Nem
Férfi karóra
Szerkezet
Japán Solar szerkezet (Seiko Cal.:V172)
Szerkezet pontossága
Maximális eltérés havi +15/-15 másodperc
*a valódi pontosság jellemzően jóval a megadott szélsőértékeken belül szokott lenni
Típus
Analóg
Üveg
Hardlex
Szíj anyaga
Valódi bőr
Csatzár típusa
Tüskezár
Szíj színe
Világosbarna
Tok anyaga
Nemesacél
Tok színe
Ezüst
Számlap színe
Fekete
Vízállóság
100M
Tok átmérő (gombok nélkül)
42 mm
Tok magasság
51 mm
Tok vastagság
11 mm
Szíj szélesség
21 mm
Maximális belső kerület (becsatolt állapotban)
23.5 cm
Minimális belső kerület
17.5 cm
Súly
84 g
Segédmutatók
Felső segédmutató - Stopper percgyűjtő
Bal segédmutató - Másodperc mutató
Alsó segédmutató - Ébresztő
Funkciók
1/5 másodperc pontosságú stopper (Maximális időtartam: 60 perc), Dátum, Ébresztő, Forgatható belső lünetta, Menetes hátlap, Sötétben foszforeszkáló indexek, Sötétben foszforeszkáló mutatók
Garancia
24 hónap (Magyarországi szervízháttérrel)
Érdeklődés
06 30 525 1138 (Westend)
06 30 177 4750 (Árkád)
*Áraink bruttó árak, már tartalmazzák a 27% áfát
*A honlapon lévő készletinformáció percrekész
Hasonló órák:

Amit tudni kell a SEIKO SSC081P1 karóráról

A Seiko Prospex Solar órák egyik jeles képviselője az SSC081P1 modell. Méltán lett népszerű, fényenergiával töltődő, stopperes szerkezetével és teljesen egyedi forma világával.

Az SSC081P1 a fekete számlapos, világosbarna bőrszíjas változat. A tok anyaga rozsdamentes nemesacél. Ez nem kopik, nem korrodálódik, nem irritálja a bőrt. Az óra vízállósága 10bar, úszáshoz, vízi sportoláshoz is alkamas. Ezt a cél hivatott szolgálni a menetes hátlapja is. És bár a gyönyörű fehér varrással ellátott, 21mm széles, borjúbőr szíja nem igazán kedveli a nedvességet, később bármikor cserélhető. A bekapcsolást acél tüske csattal oldották meg a tervezők. Az üvege a Seikotól már jól megszokott Hardlex kristály. Ez fokozottan ellenáll a mindennapos hordás okozta behatásoknak, de komolyabb ütés következtében még meg tud karcolódni.

A mutatókat a Seiko ugyancsak saját fejlesztéső V172-es solar szerkezete hajtja. Ez a típus a közhiedelemmel ellentétben nem csak napfénnyel töltődik, a mesterséges fény is tölti. Az órában található akkumulátor, maximum töltöttségén, akár 7-8 hónapig is tudja működtetni a mutatókat, ha mondjuk eltesszük az óránkat egy koromsötét fiókba. Viszont a cseréjére csak 10-15 évente van szükség. Ennek a Seiko Prospex Solar modellnek a központi tengelyén az óra-perc és a stopper másodperc mutatóját találjuk. A pontos időt a 3-as indexnél elhelyezett koronával tudjuk állítani. A stopper másodperc mutatóját, ami alaphelyzetben a 12-es indexen áll, a jobb felső gombbal tudjuk indítani/megállítani és a jobb alsó gombbal tudjuk az egészet kinullázni. Az óra normál másodperc mutatóját a bal oldali kis körön találjuk a számlapon. A felső körön a stopper perc gyűjtőjét, 60perces maximummal, a 3-as index melletti kis ablakban a pontos dátumot tudjuk leolvasni, az alsó körön pedig az alarm, azaz ébresztő funkciót tudjuk beállítani.

Mind a mutatókat, mind az indexeket magas minőségű foszforral vonták be az éjszakai jó leolvashatóság érdekében. Ez lentebb, saját készítésű fotóinkon is láthatják. Az indexektől kintebb, rézsűsen lett kialakítva egy oda-vissza forgatható belső tájoló. Ezt a bal felső koronával tudjuk forgatni. A belső részén nagy betűkkel a 4 legfontosabb égtáj rövidítését olvashatjuk le, közöttük kisebb betűkkel a köztes égtájakat. Kintebb az óra széle felé a tájoló fok-rendszerű megjelenítését láthatjuk, értelemszerűen 0-360 fokig skálázva.

Az SSC081P1 modell a Seiko egyik legegyedibb kialakítású típusa. A solar, ébresztős szerkezet, a tájoló, a foszforozott nagy indexek, valamint az órához tartozó különleges barna bőr szíj teszi a vásárlók egyik nagy kedvencévé.

Az órára 24 hónap hivatalos garancia vonatkozik. Az órát az eredeti, SEIKO gyári csomagolásával adjuk. További információért bátran keress minket a telefonszámon.
A SEIKO márkáról bővebben itt olvashatsz.
A Seiko Prospex órákról bővebb információ ezen az oldalon található.

A SEIKO SSC081P1 karóra funkciói

SEIKO Prospex Solar Chronograph SSC081P1 karóra funkcióit tartalmazó ábra ©tutuora.hu Korona Jobb alsó gomb Korona Jobb felső gomb SEIKO Stopper percgyűjtő Másodperc mutató Ébresztő Stopper másodperc Percmutató Óramutató ; Dátum SSC081P1 - ©tutuora.hu

Saját készítésű képeink a SEIKO SSC081P1 karóráról

 SEIKO Prospex Solar Chronograph SSC081P1  karóra

 SEIKO Prospex Solar Chronograph SSC081P1  karóra

 SEIKO Prospex Solar Chronograph SSC081P1  karóra

 SEIKO Prospex Solar Chronograph SSC081P1  karóra

 SEIKO Prospex Solar Chronograph SSC081P1  karóra

 SEIKO Prospex Solar Chronograph SSC081P1  karóra

 SEIKO Prospex Solar Chronograph SSC081P1  karóra

Használati útmutató

Seiko V172 használati útmutató