SEIKO Sportura Kinetic GMT sun015p1

SEIKO Sportura Kinetic GMT SUN015P1

ÁR:
169 000 Ft
KÉSZLETEN VAN (Westend)
*Westend-i üzletünkben megtekinthető és azonnal átvehető
Kód
SUN015P1
Márka
Nem
Férfi
Szerkezet
Japán Kinetic szerkezet (Seiko Cal. 5M85)
Típus
Analóg
Üveg
Zafír
Szíj anyaga
Nemesacél
Szíj színe
Ezüst
Tok anyaga
Nemesacél
Tok színe
Ezüst
Számlap színe
Fekete
Vízállóság
100M
Tok átmérő (gombok nélkül)
44.4 mm
Tok magasság
51.1 mm
Tok vastagság
13 mm
Szíj szélesség
21 mm
Funkciók
Dátum, Világidő, Koronazár, Üveg hátlap, Menetes hátlap, Tükröződésmentes bevonat, Sötétben fluoreszkáló indexek, Sötétben fluoreszkáló mutatók
Garancia
24 hónap (Magyarországi szervízháttérrel)
Érdeklődés
06 30 525 1138
*Áraink bruttó árak, már tartalmazzák a 27% áfát
*A honlapon lévő készletinformáció percrekész
Hasonló órák:

SEIKO SUN015P1 karóra funkciói

SEIKO Sportura Kinetic GMT SUN015P1 karóra funkcióit tartalmazó ábra ©tutuora.hu Menetes korona Jobb felső gomb SEIKO Másodperc mutató Percmutató Óramutató GMT mutató ; Dátum SUN015P1 - ©tutuora.hu

SUN015P1 SEIKO Sportura Kinetic GMT - Részletek

A Seiko SUN015P1 Sportura Kinetic GMT-t a Seiko 5M85 kinetikus szerkezete működteti, mely a kéz mozgási energiáját használja fel működéséhez. A szerkezet teljes feltöltöttség esetén 6 hónap járástartalékkal rendelkezik, mely azt jelenti, hogy mozgás nélkül is 6 hónapig képes járni. A 2 óránál lévő gomb szolgál az aktuális töltöttség megjelenítésére.

Seiko 5M85 kinetikus szerkezet

A Seiko Kinetic órákban egy kinetikus szerkezet található, mely a kéz mozgási energiáját egy apró generátor segítségével elektromos árammá alakítja át. Ezt az áramot eltárolja, így az óra akkor is működőképes, ha nem kap mozgást. A SUN015P1  egy teljes feltöltés után 6 hónapig képes üzemelni mozgás nélkül. Természetesen ha hordjuk az órát, akkor folyamatosan töltődik, így azzal sose kell külön foglalkoznunk. Az óra hátlapján keresztül láthatjuk a félkör alakú rotort, ami mindkét irányba forogva segít átalakítani a mozgási energiát elektromos árammá. Ez az áram egy kvarckristállyal működő szerkezetet hajt meg, így a SUN015P1-ben lévő kinetikus szerkezet képes a kvarcórák pontosságát ötvözni az automata órák önfenntartó, újra töltődő tulajdonságával.  

Az óratok kidolgozása

Az Seiko SUN015P1 üveg hátlapján keresztül betekinthetünk az óra belsejébe, ahol láthatjuk a kinetikus szerkezetet működés közben. A 44,4 mm-es tok viszonylag nagynak számít, az órának a karon robosztus megjelenése van. A tok természetesen nemesacélból készült, míg elülső felén a szálcsiszolt felületek dominálnak, addig az oldala és hátlapja fényes csiszolást kapott. Az óra állító koronája a hagyományos 3 óra pozícióban található. A korona viszonylag magas, ezáltal könnyen kezelhető, ugyanakkor jobban kiemelkedik a tokból. A SUN015P1 egy tükröződésmentes bevonattal ellátott karcálló zafírüveget kapott.

Tömör szemes acélszíj

A prémium Seiko modelleknél megszokott tömör szemes nemesacél szíjat kapta a modell. A szíj felülete szálcsiszolt, melyet a középső szemek szélén lévő egy-egy fényes csík színesít.

GMT funkció

A Sportura Kinetic GMT névben a GMT a Greenwich Mean Time rövidítése, mely az Egyesült Királyságban, a nulla délkörön fekvő Greenwhich városhoz tartozó időzónát jelenti. A SUN015P1 az óra, perc, másodperc mutatón kívül rendelkezik egy piros színű GMT mutatóval is, mely ezt a középidőt mutatja. A GMT mutató 12 helyett 24 órás körön mutatja az időt, melynek beosztását az óra külső peremén, egy fix lünettán lehet leolvasni. 

A SEIKO órákról bővebben

 SEIKO Sportura Kinetic GMT SUN015P1  karóra

 SEIKO Sportura Kinetic GMT SUN015P1  karóra

 SEIKO Sportura Kinetic GMT SUN015P1  karóra

 SEIKO Sportura Kinetic GMT SUN015P1  karóra

 SEIKO Sportura Kinetic GMT SUN015P1  karóra

 SEIKO Sportura Kinetic GMT SUN015P1  karóra

 SEIKO Sportura Kinetic GMT SUN015P1  karóra