SZŰRÉS, KERESÉS

Timex Órák

info
RENDEZÉS
A Timex mindig nagy figyelmet fordított a technikai fejlesztések alkalmazására az órák gyártása során, mégis ügyelve arra, hogy megmaradjon a megfizethető ár szegmensben. Olyan technológiák fűződnek a nevéhez, mint az pl. az “Indiglo” night light világítás, amit 1992-ben szabadalmaztattak. A kékeszöld színű elektrolumineszkáló világítás egy teljesen egyedi megoldás, amelyet jelenleg a digitális, analóg és analóg-digitális óráik mintegy 75%-ánál alkalmaznak. Nagy hangsúlyt fektetnek még a retro stílusú megjelenésre. Mindenképp jellemző rájuk a kisebb tokméret és egyes modellek esetében a rugós szíj, ami manapság már igencsak ritka. Mindezek mellet mi sem bizonyítja jobban a retro életérzést, mint a T80 X kollekció, amit gyerekkorunk kedvenc videó játékával, a Pac-Man-el díszítettek és gravíroztak a tervezők.

A Timex márka története hosszú múltra tekint vissza. Elődjét a Waterbury Clock Company óragyártó céget még 1854-ben alapították az USA-ban, Connecticut államban. A kezdeti időkben az amerikai másodosztály számára gyártottak megfizethető árú termékeket. Elsősorban kandalló órákat, később pedig mechanikus zsebórákat. Nem véletlen, hogy az 1800-as évek végére a gyár kiérdemelte az “Amerika Svájca” megnevezést.

A Waterbury Watch legelső mechanikus órái olcsó, de roppant megbízható típusok voltak. Az akkori idők szokásaival ellentétben a gyár női munkaerőt alkalmazott. Úgy gondolták, hogy a nők kézügyessége és precizitása az óragyártásban kimagasló előnyt jelent. Ekkoriban a márka modelljei már átlépték Amerika határait és Európában, Afrikában, de még Ázsián keresztül Japánban is kaphatóak voltak. Külön érdekesség, hogy az I. világháborúban az amerikai hadsereg hivatalos időmérői a Waterbury Clock zsebórái voltak.

Az 1930-as években robbant be a mindenki által jól ismert Mickey Mouse karikatúra. A Waterbury volt a legelső cég amely Mickey figurás ébresztős karórákat gyártott, miután a Walt Disney-vel szerződést kötöttek. És bár a II. világháború erősen megtépázta a vállalat anyagi helyzetét, végül 1950-ben megreformálták azt és más néven újra karórák gyártásába fogott. Az cég új neve a TIMEX lett.

A Timex mind a mai napig vezető szerepet tölt be az órapiacon. Legyen szó vízálló óráról, négyszögletes formájú digitális óráról, esetleg valamilyen bőrszíjas elegáns modellről, a TIMEX repertoárjában mindenféle típus megtalálható az igényeinknek megfelelően hölgyeknek, férfiaknak vagy akár gyerekeknek egyaránt.
TW2U93800 TIMEX T80 Unisex Kvarc KaróraTIMEX T80
Unisex KARÓRA
TW2U93800
-30% 30 900 Ft21 600 Ft